Mijn naam is Hetty Kleinlugtenbeld, 46 jaar, echtgenote, moeder, dochter, zus, vriendin

Na vele jaren werkzaam geweest te zijn in commerciële (kantoor) functies, begon het voor mij steeds duidelijker te worden dat ik een andere weg in wilde slaan.

Hoe het allemaal begon...

Ondanks dat ik diep van binnen wist wat ik echt graag zou willen doen durfde ik de stap nooit te zetten. De (schijn) veiligheid van een vast contract hield me in zijn greep. Tot het moment dat ik in 2013 in een reorganisatie terecht kwam. Vanaf dat moment is de bal voor mij gaan rollen en de bal rolt nog steeds.

Via een outplacementtraject, assessments en de juiste mensen om me heen, ben ik de opleiding sociaal maatschappelijke dienstverlening gaan volgen. Een prachtige opleiding waar ik uiteindelijk veel kanten mee op zou kunnen.

Het was voor mij nog niet direct duidelijk welke richting ik specifiek op wilde en dan waren er ook nog zoveel verschillende doelgroepen die mijn interesse hadden. Maar de basis voor maatschappelijk werk werd tijdens die opleiding gelegd.

Aan het einde van die opleiding wilde ik verder studeren. Steeds vaker kwam de opleiding Rouw- en verliesbegeleider voorbij van www.buronazorg.nl. Een jaaropleiding die qua inhoud helemaal bij mij paste.

Naast mijn werk als woonbegeleider bij het Leger des Heils ben ik me toen gaan specialiseren in het begeleiden van mensen die vastlopen in verliessituaties.

Met de nodige, eigen verlies- en rouw ervaringen werd het voor mij steeds duidelijker dat dit de richting was die ik verder wilde gaan volgen. En vanaf de eerste lesdag wist ik het zeker, hier ligt mijn passie! Dit is mijn toekomst. 

Waar sta ik nu?

En nu is het zover: ik ben beschikbaar als gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider. Een ervarings-deskundige met diploma.

Ik wil je uitleg geven wat er eigenlijk allemaal bij rouw- en verlies situaties kan gebeuren. Wat voor reacties er kunnen loskomen bij je. Ik wil je laten zien dat er heel veel reacties normaal zijn.Dat je bij rouw niet alleen maar bezig hoeft te zijn met rouwen... 

Als zzp'er een eigen praktijk, een droom die werkelijkheid is geworden. Een droom die verder gaat. Ik ben ervan overtuigd dat je nooit uitgeleerd raakt. Ik blijf me dus verder ontwikkelen. Voor mezelf, maar in het bijzonder voor diegene die er alleen niet uitkomt en waarmee ik een stukje mag meewandelen op hun levensweg.

Voor jou, met jou!