Missie

Iedereen krijgt vroeg of laat met verlies te maken in het leven. Vaak zijn dit hele rauwe verhalen vol pijn en gevoelens van rouw. Meestal zijn we wel in staat om hiermee om te gaan. We kunnen deze gevoelens delen met de mensen die dicht om ons heen staan.

Maar wat als het je niet lukt, als je geen mensen om je heen hebt staan waar je terecht kan? Of je hebt wel mensen om je heen maar ze begrijpen je niet.

Voor iedereen die vast dreigt te lopen in zijn of haar rouw- of verliessituatie wil ik er zijn.

Ik wil je als mens werkelijk zien. Naar je kijken zonder oordeel. Je het vertrouwen geven om jouw verhalen van verlies aan mij te vertellen, Ik zal naar je luisteren. Ik wil me inleven in je situatie en onvoorwaardelijke positieve aandacht geven. Samen op zoek naar jouw manier van rouwen. Ik wil je alle ruimte geven die jij daarvoor nodig hebt. Op jouw tempo, niet de mijne. Zodat je daarna weer op eigen kracht het leven kan leven zoals het bedoeld is.

Ik ben beschikbaar als gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider.

Op een laagdrempelige manier wil ik je gaan begeleiden. Lang niet altijd is het nodig om (direct) naar een psycholoog doorgestuurd te worden.Rouw is geen ziekte en medicatie zal de pijn misschien even verzachten voor je maar neemt de oorzaak van je moeheid of depressieve gevoelens niet weg.

Tijdens een intakegesprek zullen we kennis maken met elkaar en kijken of ik degene ben die jou verder kan en mag begeleiden. Als blijkt dat er toch meer hulp nodig is dan zal daar ook eerlijk over gesproken worden met je.

Als ik met je mee mag lopen in je verliesverhaal gaan we na het intakegesprek een plan opstellen waarin we bespreken hoe jouw traject eruit zal komen te zien. Mijn begeleiding is niet gebaseerd op één methode of werkvorm. Samen kijken we naar wat bij jou persoonlijk past en wat jou verder kan helpen.

Waar wordt de begeleiding gegeven?

Dit alles gebeurt bij jou thuis, in je eigen veilige omgeving. Als je liever op een andere locatie een gesprek wil hebben kan dat ook. Ben je meer een buiten-mens dan gaan we samen de natuur in.

Ik doe altijd alles in overleg met jou. Jij houdt de regie over jouw eigen traject!

Ik werk vanuit mijn christelijke identiteit, dus iedereen is welkom! Ook als je zelf niets met het christelijk geloof hebt wil ik je uitnodigen. Je bent welkom zoals je bent!

Visie

Ik wil rouw normaliseren in onze samenleving door bewustwording te creëren bij mensen over de vele soorten verlies die er zijn. En dat bij elke verliessituatie, rouw zijn gezicht kan laten zien.

Als het iemand niet (meer) lukt om zelf met zijn of haar eigen rouw gevoelens om te gaan dan wens ik dat er geen enkele drempel meer ligt om hulp te vragen. Zodat er in de wereld van morgen niemand meer alleen hoeft rond te dwalen met zijn rauwe verlies verhaal.

 

R.AUW

Wanneer verlies van binnen schuurt.

En er niemand is die jouw pijn verduurt.

Mag ik dan vóór jou? Wil ik je vragen.

Want al moet je jouw verdriet zélf dragen.

Samen zoeken naar de zin van later, nu en toen.

Voelt minder rauw dan het alleen te moeten doen.